| Gesztenyetekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg Ráma margarin 20 dkg porcukor 2 evőkanál kanál keserű kakaó 2 tojás 1 csomag vaníliáscukor 80 dkg gesztenyemassza Elkészítés: A margarint, a porcukrot a két kanál kakaót a két tojás sárgáját és a vaníliáscukrot jól kikeverjük, majd a felvert tojások fehérjét hozzákeverjük kanalanként. Majd kis rum vagy rumaroma is kerülhet bele. A gesztenyemasszát vizes konyharuha között kinyújtjuk - ha 3 db-ból áll, akkor a keskenyebbik oldalukat összeillesztve nyújtjuk, hogy egybe "olvadjanak". A kinyújtott gesztenyemasszára rákenjük a kissé meghűtött krémet és feltekerjük. A tetejére is kerülhet krém, ízlés szerint. Hűtés után fogyasztható. Vékony szeleteket (5-8 mm vastagat maximum) szeletelünk (két szelet bőven elég egy embernek :)) és sok tejszínhabbal tálaljuk, mert elég édes magában. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Fawkesgirl Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |