| Karácsonyi torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 tojás 25 dkg gesztenyemassza 20 dkg cukor rum vagy rumaroma krémhez: 6 dl tejszín 15 dkg fehér csoki 15 dkg keserű csoki 2 púpos evőkanál cukor vérnarancs aroma 1 narancs reszelt héja Elkészítés: A tojások sárgáját a gesztenyemasszával, 10 dkg cukorral, egy kevés rummal vagy rumaromával jól kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem a cukor másik felével, és óvatosan a gesztenyés masszába forgatom. Sütőpapíros tepsiben egyenként három 26 cm-es sütök belőle. A krémet, ha valódi tejszínből készítem, akkor célszerű előző nap hozzálátni, hogy legyen ideje lehűlni. A fehér krémhez 3 dl tejszínbe egy púpos evőkanál cukrot, és a fehér csokit teszek, majd folytonosan kevergetve forrásig hevítem. Amint kezd forrni, leveszem a tűzről, és egy kicsit kevergetem, hogy sima egynemű masszát kapjak. Kevés vérnarancs aromával és egy narancs reszelt héjával ízesítem. A csokis krémhez a tejszín másik felét keserű csokival és a másik kanál cukorral forrósítom fel. Néha megkeverve kihűtöm, majd hosszabb időre a hűtőbe teszem. Nagyon hidegnek kell lennie. Ezután sűrű, habos krémet keverek belőle. Nem lesz annyira sűrű, mint egy vajas krém, de sűrűbb egy egyszerű tejszínhabnál. Vigyázni kell, nehogy túlverjük, mert akkor kicsapódik belőle a vaj. Ha így járunk, újra fel kell melegíteni és újra lehűteni. Az így készített habkrém nem esik úgy össze, mint a tejszínhab, tehát alkalmas torták töltésére. A 3 lapot megtöltöm a kétféle krémmel. Egy keveset hagyok a tetejére és az oldalára, majd pillecukorból készítem a bevonatot és a dekorációt a tortára. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |