| Farsangi csokis süni receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 3 tojássárgája 17,5 dkg cukor 3 evőkanál rum 1 cs vaníliáscukor csipetnyi só 20 dkg liszt 15 dkg margarin 3 evőkanál kakaó 3 evőkanál porcukor 5 dkg mandula szilánkokra vágva 10 dkg tortabevonó Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 10 dkg cukrot. Ehez adjuk a lisztet. A tojássárgáját 75 dkg cukorral, rummal, vaníliáscukorral és a csipetnyi sóval habosra kikavarjuk. A kettőt összekavarjuk. Kivajazott tepsiben kisütjük 175 fokon, 45 percig. Ha kihűlt, keresztbe ketté vágjuk a lapot és vízszintesen is mind a kettőt. A vajat krémesre keverjük a csipet sóval, tojássárgákkal, a kakaóval, porcukorral. A négy lapot, közötte megkenve a krém 3/4 részével összeillesztjük mint ha torta lenne. Levágunk belőle annyit, hogy úgy nézzen ki, mint egy félgömb. (Amit levágunk, megesszük azonnal) Ez lesz a süni formánk. Bekenjük a maradék csoki krémmel, teleszúrkáljuk a mandulaszilánkokkal. Ezt öntjük le a gőz fölött felolvasztott tortabevonóval. A mandulaszilánkok csokival bevonódnak és már látványosan felismerhető lesz a sünink :-) Csinálunk szines drazsékból két kék szemet és egy pirosból szájat. Tanácsok: 8 személy részére. 1 adag 530 kalóriát tartalmaz. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 4240 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |