Tutireceptek.hu fejléc

Kacsapecsenye narancsmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1,5 dl narancslé
13 dkg vaj
5 dkg gomba
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
2 kiskanál só

Elkészítés:
Forró vajban pirítsd körbe a kacsát, majd vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt vajban pirítsd barnára a megtisztított, hosszúkás szeletekre vágott gombát. Amikor fonnyadni kezd, szórd meg liszttel, és egy percig kevergesd. Azután öntsd fel 1,5 dl vízzel és a narancslével. Sózd, borsozd, majd az egészet öntsd a kacsára. Fedő alatt, nagy lángon főzd 5 percig, majd vedd ki a kacsát. Szűrd át a levét, és újból öntsd a kacsára. Tedd az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél süsd puhára.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fülemüle-tál » Polip olívaolajban sütve » Almás - fokhagymás karaj » Göngyölt csirke póréval
» Érlelt borsos szelet » Gombás pulykamell » Erdélyi borsos tokány » Aszpikos nyelv
» Rántott darálthús » Szárnyaspástétom » Köményes marhasült » Párizsitekercs póréhagymával
» Parmezános csirkemell » Sült füstli » Hússzelet dijonase » Különleges fasírtok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.