| Köményes marhasült receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg marhalábszár 3 fej vöröshagyma 20 dkg füstölt szalonna 1 mokkáskanál őrölt bors 1 evőkanál őrölt köménymag 2 evőkanál fűszerkeverék 5 dkg zsír Elkészítés: A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, gyengén kiklopfoljuk, minden szeletet bedörzsölünk fűszerkeverékkel. 1-2 órát - néha átforgatva - pácoljuk, majd forró zsiradékon mindkét oldalát átsütjük. A szalonnát felszeleteljük, ketté osztjuk, - egyik részével beterítünk egy kisebb mély tepsit, erre kerül egy sor hagymakarika és a hús. Megszórjuk a köménymaggal, borssal forrón rálocsoljuk a hús zsírját és befedjük a maradék szalonnaszeletekkel. Aláöntünk 2 dl vizet, alufóliával letakarjuk és forró sütőbe toljuk. 10 perc múlva kicsit gyengébbre állítjuk a hőfokot, néha ellenőrizzük és locsolgatjuk, időnként felöntjük kevés vízzel. A hús puhulásáig pároljuk, majd zsírjára sütjük és ezzel a zsírral locsoljuk meg a főtt burgonyát, amit garnírungként adunk mellé. Savanyúsággal tálaljuk. Tanácsok: Sajnos a marhahús puhulása időigényes, ezért ha délben tálalni szeretnénk, már 9-kor a sütőben kell lennie. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |