| Szárnyaspástétom receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg csirkemellfilé 35 dkg darált pulykamell só, fehér bors 1 evőkanál olaj 15-15 dkg darált sertéslapocka és darált nyers szalonna 5 dkg pisztácia 10 dkg főtt, füstölt sertés- vagy marhanyelv 2 dkg pástétomfűszer kevés őrölt szerecsendió 1 dl tejszín 1 tojás sárgája 2,5 cl konyak egy pohár száraz sherry szeletelt bacon szalonna a formát kibélelni mandaringerezdek, szőlőszemek, saláta a tálaláshoz Elkészítés: A csirkemellet sóval, borssal ízesítjük. Egy edényben olajat forrósítunk és a hús mindkét oldalát hirtelen elősütjük benne, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A pisztáciát finomra vágjuk, a bőrétől megtisztított nyelvet kis kockákra vágjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszeletekkel és hidegre tesszük. A pulyka- és sertéshúst, a szalonnát, a nyelvet, a pisztáciát, a pástétomfűszert, a sót, borsot, szerecsendiót, a konyakot, a hideg tejszínt, a tojás sárgáját és a sherryt jól összedolgozzuk. A massza felét belekenjük a formába, beletesszük a csirkemellet és a maradék masszával befedjük. Baconszeletekkel betakarjuk és alufóliával lezárjuk a formát. Egy forró vízzel töltött, alkalmas méretű edénybe állítjuk úgy, hogy a víz a forma feléig érjen. Ezután az edényt lefedve, egészen kis lángon a tűzre tesszük. Akkor kész a pástétom, amikor tűt beleszúrva a kibuggyanó lé víztiszta. A pástétomot a formában hagyjuk kihűlni, csak utána borítjuk ki. Jól lehűtve szeletekre vágjuk, majd mandarindarabokkal, szőlőszemekkel, salátával díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |