Tutireceptek.hu fejléc

Aszpikos nyelv recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 disznónyelv (vagy 1 kisebb marhanyelv)
2 babérlevél
1 kiskanál egész bors
só ízlés szerint
3 főtt tojás
pár szelet ecetes paprika vagy uborka
zöldpetrezselyem a díszítéshez
1 dkg zselatin

Elkészítés:
A nyelveket alaposan megmossuk, és sós, babérleveles, egész borsos vízben vajpuhára főzzük. A főzőlevet átszűrjük, félretesszük, a nyelvet megtakarítjuk a vastag bőrétől, és miután kihűlt, felszeleteljük. (Melegen nehezebben lehet szeletelni, morzsolódik, foszlik.)

A tojást sós vízben megfőzzük, hideg víz alatt lehűtjük, megpucoljuk, négybe vágjuk. A savanyúságot tetszés szerinti méretre vágjuk, lecsepegtetjük. A petrezselyemzöldet megmossuk és levélkéire csípkedjük.

Két nem túl mély tálka aljára szépen elrendezzük az előkészített alapanyagokat.

A zselatint összekeverjük 0,5 dl hideg vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd összekeverjük a langyosra hűlt, leszűrt húslével (0,5 l), és lassú tűzön épp csak felforraljuk, de már nem főzzük. Ráöntjük a nyelvre, és másnapig hűtőbe tesszük dermedni.

Ecetes tormával, ecetes hagymával, citromlével lehet fogyasztani.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszpikos hidegtál » Malacnyelv lencsével » Mogyorós macskanyelv » Savanyú sertésnyelv
» Pácolt marhanyelv körettel » Aszpikos vegyes zöldség » Gombás sertésnyelv » Sertésnyelv tojással
» Gombás borjúnyelv » új aszpikos vegyes zöldség » Borjúnyelv hidegen » Aszpikos sonkatekercs
» Aszpikos dekoratív tojás » Húsvéti aszpikos tojás » Macskanyelv » Szíve-Nyelve Leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.