| Aszpikos nyelv receptHúsételek Hozzávalók: 3 disznónyelv (vagy 1 kisebb marhanyelv) 2 babérlevél 1 kiskanál egész bors só ízlés szerint 3 főtt tojás pár szelet ecetes paprika vagy uborka zöldpetrezselyem a díszítéshez 1 dkg zselatin Elkészítés: A nyelveket alaposan megmossuk, és sós, babérleveles, egész borsos vízben vajpuhára főzzük. A főzőlevet átszűrjük, félretesszük, a nyelvet megtakarítjuk a vastag bőrétől, és miután kihűlt, felszeleteljük. (Melegen nehezebben lehet szeletelni, morzsolódik, foszlik.) A tojást sós vízben megfőzzük, hideg víz alatt lehűtjük, megpucoljuk, négybe vágjuk. A savanyúságot tetszés szerinti méretre vágjuk, lecsepegtetjük. A petrezselyemzöldet megmossuk és levélkéire csípkedjük. Két nem túl mély tálka aljára szépen elrendezzük az előkészített alapanyagokat. A zselatint összekeverjük 0,5 dl hideg vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd összekeverjük a langyosra hűlt, leszűrt húslével (0,5 l), és lassú tűzön épp csak felforraljuk, de már nem főzzük. Ráöntjük a nyelvre, és másnapig hűtőbe tesszük dermedni. Ecetes tormával, ecetes hagymával, citromlével lehet fogyasztani. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |