| Juhtúrós calzone receptPizzák Hozzávalók: juhtúrós calzone Tészta hozzávalói: 50 dkg liszt 3 dl víz 2 tk. só 3 ek. olívaolaj 2 dkg élesztő Ez egy egyszerű pizzatészta. Bedagasztom, majd hagyom duplájára kelni. Míg kel elkészítem a tölteléket: 50 dkg csirkemell 1 fej hagyma só, bors 2 ek. tejföl 7-8 dkg juhtúró Elkészítés: A csirkemellet falatnyi darabokra vágtam. A vöröshagymát finomra aprítottam, majd 2 ek. olajon puhára pároltam. Rádobtam a húst, majd fehéredésig pirítottam. Sóztam,óvatosan csak, mert a juhtúró is sós, borsoztam, saját levében puhára pároltam. Mikor zsírjára sült 2 ek. tejföllel kevertem el, majd rátettem a juhtúrót is. A túró mennyisége ízlés kérdése, ha erősebb, érettebb elég kb. 5 dkg is, ha enyhébb lehet 10 dkg is. Hagytam langyosra hűlni. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam, majd 4 felé vágtam. Természetesen lehet több részre is osztani, én most nagyobb calzonékat szerettem volna. A tésztát vékonyra, kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtottam, majd a tölteléket a közepére halmoztam. Félbehajtottam, a szélét visszatekertem. Sütőpapírral bélelt tepsin pihentettem őket kb. 20 percig, míg a sütő 200 fokra felmelegedett. Az ismét megkelt batyukat olajjal lekentem, ettől lettek szép pirosak, és a forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem őket. Tálaláskor tejfölt adtam még hozzá Tanácsok: fincsi, elfogy hamar Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: sok kcal A receptet beküldte: albertsquare Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |