| Rakott juhtúrós laska receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 10-15 dkg. füstölt húsos szalonna szeletelve, 2 db. tojás, 25 dkg. juhtúró, 2 dkg. vaj, pár csepp étola, 2 dl. tejföl, só (szükség szerint). Elkészítés: A füstölt húsos szalonnát kakastaréjra vágjuk és kisütjük, a zsírját félretesszük.A lisztet a felkevert tojásokkal, kevés sóval ízesített decinyi langyos vízzel összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett deszkán szikkasztjuk s végül nagyobb kockákra vagdaljuk.Tegyünk fel főzővizet enyhén megsózva, néhány csepp olajjal és forraljuk, majd ebben főzzük ki a tésztát. Közben egy tepsit kizsírozunk. A kifőtt tésztát olvasztott vajban meghempergetjük és a kizsírozott tepsi aljára teszünk belőle egy réteget, amit megszórunk juhtúróval és meglocsolunk tejföllel, majd a rétegezést folytatjuk A tetejére juhtúró és tejföl kerüljön.Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és jól összemelegítjük. Tálaláskor minden adag tetejére tegyünk egy szalonnakaréjt. Savanyú káposzta, csalamádé is illik hozzá. Tanácsok: Készen vett nagy kocka tésztából, szabógallérból is elkészíthető. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |