| Jogász szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg cukor Késhegynyi szódabikarbóna Annyi tejföl, hogy jól gyúrható kemény tésztát kapjunk. Kevert tésztához: 5 dkg vaj 10 dkg cukor 1 db tojás 1 db tojássárgája Késhegynyi szódabikarbóna 2 kávéskanál kakaó 1 dl tej 13 dkg liszt Továbbá: Pikáns ízű lekvár pl.: fekete ribizli, áfonya... 1 db tojásfehérje 10 dkg porcukor a mázhoz Elkészítés: Az első tészta anyagait összegyúrjuk, 3/4 részét kis tepsibe (30 x 22 cm) nyújtjuk, megkenjük a pikáns ízű lekvárral. A második tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, tojással, tojássárgájával. Hozzádolgozzuk a kakaót, szódabikarbónát, tejet, lisztet. A keveréket ráöntjük a lekvárral megkent tésztára. A porhanyós tészta 1/4 részéből rudakat sodrunk ceruza vastagságúra, a rudakat egyenletes távolságra hosszában rárakjuk a barna tésztára. Sütés közben a rudacskák belesüllyednek a tésztába, s amikor felvágjuk a süteményt, babosnak fog látszani. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett vastagra keverjük, és a meleg tésztára kenjük. Kihűlve vágjuk fel. Díszítésként megszórjuk színes kókuszreszelékkel. Tanácsok: Nálunk nem élt egy órát sem. :) Nagyon finom! A receptet beküldte: Kali♥ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |