| Mozart szelet diétásan receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 10 dkg dió 10 dkg cukor (fructóz, vagy nyírfa, esetleg vegyesen) 20 dkg ráma 25 dkg liszt (fele, vagy az egész teljes kiörlésű) 1/2 sütőpor 1 tojás Krém: 15 dkg ráma 15 dkg cukor (szintén fructóz, vagy nyírfa) 10 dkg darált dió fél csomag vaníliás cukor kb 3 cl rum (vagy egy kevés valamilyen likőr) Legutóbb egy kis vodkába öntöttem rumaromát. Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, utána kinyújtani, majd kisütni. Szép világosra sütjük, hűlés után kétfelé vágjuk. Megkenjük a töltelékkel, egy keveset a tetejére is hagyunk, majd kockára vágás után, egy kis pirított féldióval dísztjük. Tanácsok: Ez a tészta, ún, dió-linzer, és nem érdemes sokáig sütni, előmelegített sütőbe kell rakni, vajazott,lisztezett tepsibe tenni Ha aznap készítjük, mint amikor fogyasztani akarjuk, akkor is érdemes hűtőbe tenni, miután megkentük a tésztát, mert összeérik az íze jobban. Viszont fogyasztás előtt, mikor leül enni a család, barátok, ki kell venni,hogy kiengedjen a sütemény és a krém is, így finomabb. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Katinkaboszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |