| Somlói fincsi szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Sárga piskótához 4 tojás 4 evőkanál liszt 4 evőkanál cukor 4 tojás 3 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaó 4 evőkanál cukor Barna piskótához: 4 tojás 3 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaó 4 evőkanál cukor A vaníliás pudinghoz: 1 csomag vaníliás pudingpor 4 dl tej 4 evőkanál cukor A csokoládés pudinghoz: 1 csomag csokoládés pudingpor 4 dl tej 4 evőkanál cukor A tetejére: 4,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) 2 csomag vaníliás cukor Az öntethez: 1 evőkanál cukor 2 evőkanál kakaópor Elkészítés: A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot. Erre jön a sárga tészta és a csokoládépuding. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. Az öntethez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a tetejére, és hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk. Tanácsok: A mázat zacskóba öntöttem és az egyik sarkát kicsit kivágtam és úgy csorgattam a hab tetejére. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |