| Panka szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg cukor 4 db tojás 5 dkg darált dió 20 dkg finomliszt 1 teáskanál sütőpor 10 evőkanál víz krém 3 dl tej 3 csomag vaníliás cukor 3 púpos evőkanál rétesliszt 0.5 dl rum 23 dkg porcukor 5 dkg darált dió 25 dkg margarin 1 cs 3:1 nescafe csokimáz 100 g tortabevonó 5-6 ek napraforgó olaj Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. Egy mély tálba beletesszük a tojások sárgáját és a vizet. Gépi habverővel a legmagasabb fokozaton elkezdjük keverni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor szépen kifehéredett, hozzákeverjük a darált diót, a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a diós masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. krém A tejből, a vaníliás cukorból és a lisztből sűrű főzött krémet készítünk. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a kávéskanál neszkávét. Amikor kihűlt, belekeverjük a rumot is. A margarint kikeverjük a porcukorral, és beletesszük a diót. Amikor elkészültünk vele, apránként beleforgatjuk a hideg főzött krémet. Nem szabad keverni, mert kicsapódik a vajkrém!! A piskótára tesszük a krémet, és egyenletesen elkenjük rajta. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni (3-4 óra). csokimáz A tortabevonót felmelegítjük, egy kevés olajjal elkeverjük, és egy kés segítségével a krém tetejére kenjük a csokit. A sütit visszatesszük a hűtőbe, pár perc múlva kivesszük, és ráborítjuk a maradék tortabevonót. Tanácsok: Másnap felszeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |