| Roza szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír 40 dkg liszt 10 dkg cukor 3 tojás sárgája 1 evőkanál tejföl 1/2 cs. sütőpor Tésztára: 25 dkg lekvár 25 dkg dió Következő réteg: 4 tojásból piskóta Piskótára: 25 dkg lekvár 25 dkg darált mák Tetejére: 3 tojás fehérje 5 dkg cukor Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük. A töltelékhez a diót a lekvárral összekeverjük és a tepsiben levő tésztára simítjuk. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Közben 4 tojásból piskótát készítünk és az elősütött diós linzer tetejére simítjuk. Újabb 10-12 percig sütjük, hogy a piskóta már rózsaszín legyen. Közben a mákot is összekeverjük a lekvárral és a piskóta tetejére kenjük. 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, közben a tojásfehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk, majd a lekváros mák tetejére kenjük. Most már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |