| Sztracsatella szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej 2 dl búzadara 2 dl cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás csipet só kb. 30 db babapiskóta 12 dkg \ sütőmargarin 10 dkg jóféle keserű csokoládé 2 dl tejszín Elkészítés: A tojások sárgáját elkevertem a cukorral, a vaníliás cukorral, a darával, tejjel, csipet sóval, és lassú tűzön - állandó kevergetés mellett - krémesre főztem. Még melegen hozzákevertem a margarint és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy lapos üvegtálba leraktam egy sor tejben megforgatott babapiskótát, arra kentem rá a fele mennyiségű krémet (még langyos volt), majd rászórtam egy rész csokireszeléket. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta jött, majd a maradék krém és csokireszelék. A tetejére tejszínhabot simítottam, és megszórtam csokireszelékkel. Néhány órára hűtőbe tettem dermedni. A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |