| Finom Kivi szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg margarin 10 dkg cukor 2 evőkanál kakaó 4 tojás 7 dkg liszt fél csomag sütőpor A krémhez: 450 g tejföl 2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) 3 ek porcukor 1 citrom leve A tetejére: 4-5 db kivi 2 cs színtelen tortazselé 4 ek kristálycukor 5 dl víz Elkészítés: A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fehérjét. Óvatosan összekeverjük, majd egy 20×30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, a porcukrot a tejföllel és citrom levével elkeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt. Az elkészült krémet a kihűlt tésztára kenjük, melyre ráhelyezzük a kivi szeleteket. A tortazselét a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd amikor langyos óvatosan a kivi szeletekre kanalazzuk. Egy órára a hűtőbe tesszük! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |