| Jóasszony pecsenyéje receptHúsételek Hozzávalók: 0.5 kg sertéstarja 2 gerezd fokhagyma 2 nagy fej vöröshagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 evőkanál finomliszt 1 ek mustár 1 dl napraforgó olaj 4 db burgonya Elkészítés: A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeérjen. Addig megpucoljuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon vagy zsírban szép halvány sárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük. Elővesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen kisütjük. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni. A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A Jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |