| Zöldséges sertésbecsinált receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, fél szál póréhagyma, 1 közepes sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 15 dkg zöldbab, 2 babérlevél, 1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld, 1 ek. liszt, 1 dl tejszín, só, őrölt fehér bors, A körethez: 35 dkg színes tészta Elkészítés: A húst vágjuk kiskockákra, majd bő vízben feltesszük főzni. Forrás után 10 perccel öntsük le róla a vizet, és alaposan mossuk le a húst, hogy szép tiszta legyen a becsinált. (Szerintem ez el is hagyható.) A lemosott húsokat visszatesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje. Adjuk hozzá a babérlevelet, sót, borsot, és 30 perc múlva a megtisztított, kockákra vágott répákat, és a finomra vágott pórét. Ha kell, pótoljuk a vízet. Lefedve, kis lángon főzzük még 30 percet. Amikor megpuhul a hús, tegyük bele a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A tejszínben simára keverjük a lisztet, ezzel sűrítjük be a becsináltat. Megszórjuk petrezselyemmel, jól kiforraljuk, ez alatt a zöldbab is megfő. A szokásos módon kifőzött tésztával kínáljuk. Elkészítési idő: 95 perc Kalóriatartalom: 732 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |