| Erdészné pecsenyéje receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet sertéstarja 50 dkg gomba 30 dkg húsos füstölt szalonna 1 kg héjában főtt burgonya 2 fej vöröshagyma 1 evőkanál + 1 kávéskanál fűszerkeverék (delikát v. virgin) 2 késhegynyi őrölt bors 4 evőkanál tejföl 1 dl húsleves (lehet leveskockából) 4 gerezd fokhagyma 2 evőkanál finomliszt 2 evőkanál étolaj 1 cs. zöldpetrezselyem Elkészítés: A hússzeleteket gyengén kiverjük, megszórjuk 1 késhegynyi őrölt borssal, fűszerkeverékkel, rádörzsöljük a fokhagymát és fóliával letakarva pár órára hűtőbe tesszük. A füstölt szalonnát szeletekre vágva olajon megsütjük, szedőlapáttal tepsibe szedjük, rárakjuk a karikára vágott főtt burgonyát. A hagymát félbe, majd szeletekre vágva megdinszteljük a visszamaradt zsiradékban, szűrőlapáttal a főtt burgonyára halmozzuk. A hússzeleteket lisztbe forgatás után a maradék zsiradékban átsütjük, a hagymán egymás mellé fektetjük. A gombát megtisztítva húsdarálón ledaráljuk, elkeverjük a tejföllel, vágott petrezselyemmel, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 kávéskanál fűszerkeverékkel, a megmaradt zsiradékkal és beterítjük vele a hússzeleteket. Aláöntjük a húslevest, fóliával letakarjuk, 170 fokos sütés mellett 40 percig, a fólia eltávolítása után még 10 percig sütjük. Savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |