Tutireceptek.hu fejléc

Erdészné pecsenyéje recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet sertéstarja
50 dkg gomba
30 dkg húsos füstölt szalonna
1 kg héjában főtt burgonya
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál + 1 kávéskanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
2 késhegynyi őrölt bors
4 evőkanál tejföl
1 dl húsleves (lehet leveskockából)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál étolaj
1 cs. zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A hússzeleteket gyengén kiverjük, megszórjuk 1 késhegynyi őrölt borssal, fűszerkeverékkel, rádörzsöljük a fokhagymát és fóliával letakarva pár órára hűtőbe tesszük.
A füstölt szalonnát szeletekre vágva olajon megsütjük, szedőlapáttal tepsibe szedjük, rárakjuk a karikára vágott főtt burgonyát.
A hagymát félbe, majd szeletekre vágva megdinszteljük a visszamaradt zsiradékban, szűrőlapáttal a főtt burgonyára halmozzuk.
A hússzeleteket lisztbe forgatás után a maradék zsiradékban átsütjük, a hagymán egymás mellé fektetjük.
A gombát megtisztítva húsdarálón ledaráljuk, elkeverjük a tejföllel, vágott petrezselyemmel, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 kávéskanál fűszerkeverékkel, a megmaradt zsiradékkal és beterítjük vele a hússzeleteket.
Aláöntjük a húslevest, fóliával letakarjuk, 170 fokos sütés mellett 40 percig, a fólia eltávolítása után még 10 percig sütjük.
Savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Herkules pecsenyéje » Jóasszony pecsenyéje » Sertéskaraj Erdészné módra » Borivók Pecsenyéje
» Borított karaj » Csirkés-zöldséges » Mézes-körtés oldalas » Kocsmáros halom
» Tejben sült tarjaszelet » Csalafinta csirke nyárson » Sárvári csirke » Csirke kuglóf
» Baconos-sajtos csirkemell » Zöldborsós sertésragu » Galyasági lacipecsenye 2 » Tavaszi rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.