Tutireceptek.hu fejléc

Jóasszony szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj

Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk.

A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra daraboljuk, a hagymát mérettől függően vágjuk nagyobb darabokra.

Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, és mindkét oldalukon megsütjük. (Ne szárítsuk ki őket!) Ha minden hús megsült, tartsuk őket melegen.

Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, dobjuk bele a szalonnát, majd 2-3 perc múlva a hagymát is adjuk hozzá. Pirítsuk együtt őket néhány percig, és tegyük bele a gombát is. Ez elsőre levet fog ereszteni, várjuk meg, amíg a leve elfő, és az egészet pirítsuk le. Szórjuk meg borssal. Sózni nem szükséges, a szalonna eléggé sós. Hintsük meg gazdagon finomra aprított (vagy szárított) petrezselyemmel.

A hússzeletekre halmozzuk rá a ragut, és hasábburgonyával, esetleg krumplipürével, salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jóasszony pecsenyéje » Figaró szelet » Titkárnő szelet » Tiramisu szelet(finom)
» Csokis-banános szelet » Diós, tejfölös szelet » Barackos csíkos szelet » Habos almás szeletek
» Texasi szelet » Hátszínszelet sáfránnyal » Gyömbéres szelet » Túrós-mazsolás szelet
» Palermói szelet » Angol szelet manduli módra » Habos gesztenye szelet » Pesti szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.