| Telkibányai csirkenyársak receptHúsételek Hozzávalók: 0,5 kg csirkemellfilé 20 dkg bacon szalonna (nem főtt!) 20 dkg juhtúró 6 db hurkapálca (amiket kettétörünk) olaj a sütéshez Elkészítés: A csirkemellfiléből kisebb szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük. Mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi juhtúrót teszünk, felgöngyöljük, és egy-egy bacon szeletet tekerünk rá. Kihegyezett, kb 20 cm-es hurkapálcával keresztben átszúrjuk, úgy, hogy a szalonna végeit rögzítsük. Egy pálcikára én 4-4 kis hústekercset tettem. Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk és a nyársak minden oldalát pirosra sütjük. Tanácsok: Én krumplipürével tálaltam. Friss saláta vagy gyümölcskompót illik hozzá. Sózni nem szabad, mert a juhtúró és a bacon is sós. Egyéb fűszer pedig nem kívánkozik bele, így nagyon jó az ízek összhangja. Jó étvágyat, annak aki kipróbálja. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |