| Jérce jóasszony módra receptHúsételek Hozzávalók: » 1 szép, sütni való csirke » só » őrölt bors » majoránna » fél dl olaj » 10 dkg füstölt szalonna » 10-10 dkg apró gombafej és gyöngyhagyma » 2 dl száraz fehérbor » 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A csirkét daraboljuk fel, szórjuk meg sóval, borssal, majoránnával. Helyezzük tepsibe, öntsük le olajjal, és a sütőben szép pirosra sütjük. A szalonnát kockázzuk fel, süssük zsírjára. Tegyük hozzá a gyöngyhagymát, majd a gombát, és pároljuk együtt kis ideig. Ezután öntsük fel borral, ezt követően az egészet borítsuk rá a megpirult csirkére, és még egy kis időre helyezzük vissza a sütőbe. tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel. Kockára vágott sült burgonya való mellé köretnek. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |