Tutireceptek.hu fejléc

Ír szódakenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1/2 kiskanál só
3 dl író vagy natúr joghurt

Elkészítés:
A kétféle lisztet, a szódabikarbonát és a sót egy tálban jól összekeverjük.
Közben a sütőt 200°ra előmelegítjük.
A lisztkupac közepén csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük az írót (vagy a joghurtot).
Kézi mixerrel dagasztó karral jól összedolgozzuk.
A munkalapot belisztezzük, és kiborítjuk rá a tésztát, majd kézzel még egyszer jól átgyúrjuk.
Cipót formálunk belőle és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Kissé ellapítjuk, hogy ne legyen túl magas, és éles késsel a tetejét kereszt formában behasítjuk.
Megszórjuk a tetejét egy kevés teljes kiörlésű liszttel.

Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A szódakenyér akkor van kész, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatjuk. Ha tompán, fojtottan szól még 5 percig süssük.
Frissen, vagy pirítva tálaljuk.

Tanácsok:
Az írek reggelihez készítik, frissen.
Gyorsan elkészíthető, nem kell keleszteni,
mert az élesztő helyett van a szódabikarbóna.
Vajjal, frissen mennyei!és a héja...
Khmm

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Rzsók


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Napraforgómagos kenyér » Biokenyér » Egyszerű házi kenyér » "kanadás bundás"
» Egyszerű házi fehérkenyér » Csapati » Fahéjas fonott kalács » Kapros kenyérlángos
» Pudingos-almás kocka » Paraszt kifli » Sajtos kenyérkék » Mikrós barna kenyér
» Görög lepény » Kovászos kenyér » Bundás kenyér - másként » Joghurtos csokoládés kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.