| Ír szódakenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 25 dkg liszt 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 1 kiskanál szódabikarbóna 1/2 kiskanál só 3 dl író vagy natúr joghurt Elkészítés: A kétféle lisztet, a szódabikarbonát és a sót egy tálban jól összekeverjük. Közben a sütőt 200°ra előmelegítjük. A lisztkupac közepén csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük az írót (vagy a joghurtot). Kézi mixerrel dagasztó karral jól összedolgozzuk. A munkalapot belisztezzük, és kiborítjuk rá a tésztát, majd kézzel még egyszer jól átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Kissé ellapítjuk, hogy ne legyen túl magas, és éles késsel a tetejét kereszt formában behasítjuk. Megszórjuk a tetejét egy kevés teljes kiörlésű liszttel. Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A szódakenyér akkor van kész, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatjuk. Ha tompán, fojtottan szól még 5 percig süssük. Frissen, vagy pirítva tálaljuk. Tanácsok: Az írek reggelihez készítik, frissen. Gyorsan elkészíthető, nem kell keleszteni, mert az élesztő helyett van a szódabikarbóna. Vajjal, frissen mennyei!és a héja... Khmm Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Rzsók Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |