Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós Lepény Albi módra recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
0,5 ek cukor
1 kk só
6 dkg margarin
1 tojás

A töltelékhez:
20 dkg juhtúró
1 kk só
2 ek tejföl
kevés majoranna
20 dkg füstölt főtt császárszalonna

Elkészítés:
1 dl langyos tejben elkavarom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
A liszthez hozzáadom a sót, tojást, megolvasztott margarint, az élesztős tejet,
és közben folyamatosan annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapjak.
Jól kidolgozzom, majd körülbelül fél órát meleg helyen megkelesztem, fontos, hogy körülbelül
26 fokos legyen a hőmérséklet, kevesebnél nem fognak megkellni. Közben a juhtúrót,
a tejfölt, a sót és a majorannát egy tálkába villával addig keverem, míg könnyű habos nem
lesz.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 8 egyforma gombócra osztom,
ez kb négy embernek elég.
Mindegyiket téglalap alakúra nyújtom, majd az egyik felére rákenjük a túrót,
megszorom kockára vágott
szalonnával, majd a másik felét ráhajtom, és lenyomkodom, hogy sütés közben
ne nyíljon szét.
Végül serpenyőben közepes lángon olajjal barnára sütőm.


A receptet beküldte: krumplibogar85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirke olasz módra » Szilvás lepény (update 2) » Kapros túróslepény » Körtés lepény
» Juhtúrós zsemlegombóc » Tiramisu Gligi módra » Finom almás lepény » Class szilvás lepény
» Házi barackos lepény » Kapros juhtúrós lángos » Franciska almás lepénye » Túrós lepény nagyi módra
» Diós lepény Ági módra » Pulykamell Dubary módra » Töltött pulyka Éva módra » Ravioli (kínai módra)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.