| Juhtúrós Lepény Albi módra receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 2,5 dl tej 0,5 ek cukor 1 kk só 6 dkg margarin 1 tojás A töltelékhez: 20 dkg juhtúró 1 kk só 2 ek tejföl kevés majoranna 20 dkg füstölt főtt császárszalonna Elkészítés: 1 dl langyos tejben elkavarom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A liszthez hozzáadom a sót, tojást, megolvasztott margarint, az élesztős tejet, és közben folyamatosan annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapjak. Jól kidolgozzom, majd körülbelül fél órát meleg helyen megkelesztem, fontos, hogy körülbelül 26 fokos legyen a hőmérséklet, kevesebnél nem fognak megkellni. Közben a juhtúrót, a tejfölt, a sót és a majorannát egy tálkába villával addig keverem, míg könnyű habos nem lesz. A megkelt tésztát lisztezett felületen 8 egyforma gombócra osztom, ez kb négy embernek elég. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtom, majd az egyik felére rákenjük a túrót, megszorom kockára vágott szalonnával, majd a másik felét ráhajtom, és lenyomkodom, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Végül serpenyőben közepes lángon olajjal barnára sütőm. A receptet beküldte: krumplibogar85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |