| Virsli kabátkában receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 30dkg liszt, 2dkg élesztő, 1-1/5dl tej, 3dkg vaj, 1 tojássárgája, só, 10db virsli Lekenéshez: 3 tojássárgája A tepsi kikenéséhez vaj Elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt,összedolgozzuk a liszttel,a vajjal,a tojássárgájával,csipet sóval.Jól kidolgozzuk és 40 percig kelni hagyjuk.30×30cm-es lappá kinyújtjuk és derelyevágóval 3 cm széles csíkokra felvágjuk.Egyik felét megkenjük tojássárgájával,és rácsavarjuk a virslire úgy,hogy a tésztaszélek kicsit eltakarják egymást.Ügyeljünk arra,hogy a virsli sehol ne látszódjon ki.Kivajazott tepsibe tesszük,tojássárgájával lekenjük,és 15-20 perc pihentetés után 220 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: mixy 12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |