| Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb receptHúsételek Hozzávalók: (4 adagra) A páchoz: 30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd) kb 1 szár friss rozmaring 40 g olíva olaj kb 2 nagy csipet kakukkfű ízlés szerint őrölt fekete bors kb 3 csipet só 20 g mustár A sütéshez: 600 g báránycomb ( szelet) 20 g sertészsír 1 nagy fej vöröshagyma Elkészítés: 1. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. 2. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban. 3. A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk. 4. Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 5. A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük. 6. A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit. 7. Légkeverés nélkül, előmelegített 200 C-os sütőben kb 150 percen át sütjük. 8. Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |