| Húsvéti reggeli receptHúsételek Hozzávalók: néhány szelet kenyér 5 tojás 3 dl tejszín 1 pohár víz 2 csésze reszelt, kissé csípős sajt 40 dkg sonka vagy kolbász 1, 5 kávéskanál mustár 1 kiskanál só ízlés szerint bors Elkészítés: Elsőként vágd le a kenyérszeletek héját, majd bélelj ki velük egy megvajazott tepsit. A kenyerekre szórd rá a vagdalt kolbászt vagy sonkát, esetleg mindkettőt, végül pedig a reszelt sajtot. Keverd össze a tojásokat a tejszínnel, a vízzel és a mustárral, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A sűrű keveréket öntsd az egész tetejére. A tepsit takard le, és tedd a hűtőszekrénybe éjszakára. Reggel az előkészített finomságot dugd be a forró sütőbe, és süsd ki szép pirosra. Igazán bőséges és felejthetetlen húsvéti reggeli lesz belőle. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |