| Tojáslikőrös húsvéti torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő 4 tojás 15 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 2 teáskanál sütőpor 2 dkg kakaópor 5 dkg reszelt étcsokoládé Töltelékhez: 6,5 dl tejszín 2,5 dl tojáslikőr 2 zacskó vaníliás cukor 1 evőkanál cukor 4 lap zselatin (1 lap kb. 3 g) 2 dkg natúr pisztácia Díszítéshez: cukorvirág tojás alakú drazsé Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy kanál hideg vízzel habbá verjük, beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és az étkezési keményítővel, majd a krémbe szitáljuk. Hozzáadjuk a finomra reszelt étcsokoládét. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 35 percig sütjük. Ha kihűlt, keresztben három lapra vágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, feloldjuk, és a tojáslikőrbe keverjük. A tejszínt habbá verjük. Közben beleszitáljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A habot apránként a dermedő zselatinhoz vegyítjük, majd hideg helyre állítjuk. A krém egynegyedét az alsó tortalapra kenjük. Rátesszük a középső lapot, megkenjük a krém egynegyedével, és beborítjuk a harmadik lappal. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük, végül nyomózsákból díszítést nyomunk a szélére. Durvára vágott natúr pisztáciával, továbbá cukorvirágokkal, tojásdrazséval díszítjük A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |