Tutireceptek.hu fejléc

Csirke Sztroganoff módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 csokor újhagyma
15 deka gomba
1 dl tejföl
1 dl tejszín
fél teáskanál mustár
2 csemegeuborka
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
2 cm-es kockákra vágom a csirkemellfilét, a kockákat megsózom és megborsozom, rájuk szórok 1 evőkanál lisztet, hogy ne tapadjanak sülés közben egymáshoz.
Egy mélyebb serpenyőben 1 evőkanálnyi olvasztott vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványpirosra sütöm a csirkedarabkákat. Kiszedem, és alufóliával lefedve rövid időre félreteszem őket.
A serpenyőbe 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál olaj kerül, amiben megpárolom a csokornyi karikákra vágott újhagymát. Hozzáteszek 15 dkg vékonyra szeletelt gombát, és közepes erősségű lángon puhára párolom a gombaszeleteket is.
Összekeverem a tejfölt a tejszínnel, a mustárral, majd ezt a mártást hozzáteszem a hagymás gombához. Visszarakom a serpenyőbe a csirkekockákat, jól összekeverem az egészet és lefedve 5 perc alatt összefőzőm a mártásos csirkét. A 2 csemegeuborkát pici darabkákra vágva hozzákeverem a krémes húsfalatokhoz.

Tanácsok:
Rizsköret illik hozzá.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj baconban » Sajtos csirkemell torta » Tejszínes, kapros csirke » Bohó csirke
» Csirkecomb ananászraguval » Dizsoni csirke » Rácsos linzer Ági módra » Hátszín flamand módra
» Ínyenc töltött csirkecomb » Csirkemáj lecsósan » Gőzgombóc Kati módra » Kokuszos rántott csirke
» Almás, sajtos csirkemell » Csokis muffin Gingin módra » Csirkeragu metélttel » Zöldséges csirkezúza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.