| Csirke Sztroganoff módra receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé 1 evőkanál liszt 2 evőkanál vaj 2 evőkanál olaj 1 csokor újhagyma 15 deka gomba 1 dl tejföl 1 dl tejszín fél teáskanál mustár 2 csemegeuborka só, frissen őrölt bors Elkészítés: 2 cm-es kockákra vágom a csirkemellfilét, a kockákat megsózom és megborsozom, rájuk szórok 1 evőkanál lisztet, hogy ne tapadjanak sülés közben egymáshoz. Egy mélyebb serpenyőben 1 evőkanálnyi olvasztott vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványpirosra sütöm a csirkedarabkákat. Kiszedem, és alufóliával lefedve rövid időre félreteszem őket. A serpenyőbe 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál olaj kerül, amiben megpárolom a csokornyi karikákra vágott újhagymát. Hozzáteszek 15 dkg vékonyra szeletelt gombát, és közepes erősségű lángon puhára párolom a gombaszeleteket is. Összekeverem a tejfölt a tejszínnel, a mustárral, majd ezt a mártást hozzáteszem a hagymás gombához. Visszarakom a serpenyőbe a csirkekockákat, jól összekeverem az egészet és lefedve 5 perc alatt összefőzőm a mártásos csirkét. A 2 csemegeuborkát pici darabkákra vágva hozzákeverem a krémes húsfalatokhoz. Tanácsok: Rizsköret illik hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |