| Albán krémes Emyke módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 7 db tojássárgája 20 dkg cukor 12 ek víz 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 ek cukrozatlan kakaópor 1 kk szódabikarbóna 1 csipet só A krémhez 4 ek cukor 2 tasak vaníliás pudingpor 0.5 l víz 7 db tojásfehérje 1 csipet só A tetejére 5 dl habtejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 ek cukrozatlan kakaópor Elkészítés: Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én robotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk. A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet. Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük. A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük. Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá. Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük. Tanácsok: sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 37x24 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |