Tutireceptek.hu fejléc

Sziciliai rakott pacal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pacal,
1 fej hagyma,
3-4 kanál olivaolaj,
35 dkg paradicsom,
35 dkg padlizsán,
5 dkg szalonna,
10 dkg juhsajt,
2 keménytojás,
1 evőkanál reszelt parmezánsajt,
só,
bors,
olaj.

Elkészítés:
A padlizsánt felkockázom, besózom, egy órán keresztül állni hagyom, majd leöblítem és leitatom róla a vizet.
Olajon pirosra sütöm, leszűröm.
Az olivaolajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, ráteszem a tisztított, csíkozott pacalt és zsírjára pirítom.
Sózom, borsozom, beleteszem a kockázott paradicsomot és majdnem puhára párolom.
Egy tűzálló edényben rétegesen lerakom a pacalt, a padlizsánt, a juhsajtot, a felkarikázott keménytojásokat.
Tetejét megszórom reszelt parmezánsajttal és a sütőben szép pirosra sütöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Darált hússal rakott penne » Rakott-zöldség » Kanizsai rakott hús » Rakott patisszon
» Pacalgombócleves » Rakott csirke » Rakott brokkoli másként » Sajttal rakott pulykamell
» Sajtos rakott kenyér » Babos rakottkarfiol » Rakott tészta. » Rakott bundáskenyér
» Zsír nélküli rakott hús » Milánói pacalleves » Rakott falatok tejföllel » Rakott csirke sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.