| Köpenyes burgonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg kelkáposzta 50 dkg burgonya 2tojás sárgája 10 dkg reszelt sajt 1 evőkanál zsír törött bors 2 evőkanál zsemlemorzsa köménymag só Elkészítés: A kelkáposztát leveleire bontjuk és köménymagos sós vízben nem túl puhára főzzük.A negyedelt burgonyát is megfőzzük,áttörjük.Ízesítjük sóval,borssal belekeverjük a tojás sárgákat és a reszelt sajtot. A kelleveleket megtöltjük a burgonyapürével,összegöngyöljük,kizsírozott tűzálló tálba tesszük,öntünk rá egy merőkanálnyi vizet a tetejére kevés zsírt teszünk,sütőben fedő alatt 20-25 percig sütjük.A megmaradt zsírban halványra pirítjuk a zsemlemorzsát és tálaláskor a töltelék tetejére szórjuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |