| Húsos fánk receptHúsételek Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt 3 dkg élesztő 1 tojássárgája 5 dkg margarin 2-3 szem főtt burgonya Töltelékhez: 40 dkg darálthús 1 db vöröshagyma 1 EK olaj öröltbors pirospaprika bazsalikom só Elkészítés: A lisztet a margarinnal, a megfuttatott élesztővel,tojássárgájával,főtt áttört krumplival csipetnyi sóval, és annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Majd langyos helyre teszem és a duplájára kelesztem. A darálthúst,nagyon finomra vágott vöröshagymát, olajon megpiritom,ráteszem a pirospaprikát,és fűszerezem, puhára párolom, majd zsirjára piritom. A megkelt tésztát vékonyan kinyujtom, és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, minden korongra teszek egy-egy kávéskanálnyi húst, félbehajtom, szélüket összenyomom,és forró olajban pirosra sűtöm. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |