| Túró Rudi piskóta rolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: • 4 tojás • 8 dkg cukor • 8 dkg liszt • fél cs sütőpor • 2 dkg kakaópor • 2-3 dl víz Krémhez: • 20 dkg túró • 15 dkg porcukor • 20 dkg mascarpone • 1 citrom héja • 1 cs vaníliás cukor • 1 levél zselatinlap Bevonáshoz: • 25 dkg fehér marcipán • 15 dkg piros marcipán Elkészítés: 1. A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. Tekerjük fel a papírral együtt, mintha roládot készítenénk, és hagyjuk kihűlni. 2. A túrót a tekerős passzírozón törjük át, majd a többi elemmel össze robotoljuk. 3. A püspökkenyér formát kibéleljük folpackkal, és beletesszük a "roládot". 4. A túrókrémmel úgy töltjük meg, hogy a tészta vége csak összeérjen. A túllógó folpackkal lezárjuk, és mehet a hűtőbe másnapig szokni az új formáját. Egy kicsi krémet félreteszünk a folytatáshoz. 5. Másnap a tálaló tálra borítjuk a tortát úgy, hogy a szélek felül legyenek, és lehelet vékonyan megkenjük a maradék krémmel. 6. 2 nylon között nyújtjuk méretre a fehér marcipánt, majd befedjük a tortát. (Nyugodtabb voltam, hogy a marcipán is összefogja a piskótát, és véletlenül sem szökik ki alul.) 7. A piros marcipánt is 2 nylon között nyújtjuk ki, és a linzerforma közepével szaggatjuk ki a pöttyöket. A piros marcipántáblát dekorceruzával írjuk meg. Tanácsok: sütési hőfok: 170 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30x20 cm A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |