| Borjúrolád receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg borjúhús darálva 50 dkg felsál 4 szeletre vágva 5 dkg rizs 5 dkg mazsola 5 dkg sárgabarack aszalva 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 4 evőkanál vaj 2 evőkanál tört mandula 1 csipet fahéj 1 csipet fehérbors 1 kiskanál só 2 evőkanál liszt 2,5 dl húsleves Elkészítés: A rizst megfőzzük és leszűrjük. A hagymát és fokhagymát felvágjuk apróra és 2 evőkanál vajon megpirírjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rizst, mandulát, fahéjat, sót, mazsolát és az apróra kockázott sárgabarackor. Ezt keverjük össze a darálthússal. A tölteléket elosztva 4 felé a hússzeletekre tesszük és szorosan fölcsavarjuk a húsokat. Összekötjük és megforgatjuk lisztben. Teflon edénybe felolvasztunk 2 kanál vajat és beletesszük a roládokat és megkapatjuk. Ezután ráöntjük a húslevest és megpároljuk 70 percig fedő alatt. Amivel összekötöttük a húst, párolás közben levehetjük. Tanácsok: Az edényben maradt mártást tálaláskor ráönthetjük a roládokra, vagy a zöldségköretre. Mi illik hozzá? Vajon párolt kelbimbó és félbevágott sültburgonya. 4 személy részére. Egy adag 764 kalóriát tartalmaz. Elkészítési idő: 110 perc Kalóriatartalom: 3056 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |