Tutireceptek.hu fejléc

Borjúrolád recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg borjúhús darálva
50 dkg felsál 4 szeletre vágva
5 dkg rizs
5 dkg mazsola
5 dkg sárgabarack aszalva
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál vaj
2 evőkanál tört mandula
1 csipet fahéj
1 csipet fehérbors
1 kiskanál só
2 evőkanál liszt
2,5 dl húsleves

Elkészítés:
A rizst megfőzzük és leszűrjük. A hagymát és fokhagymát felvágjuk apróra és 2 evőkanál vajon megpirírjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rizst, mandulát, fahéjat, sót, mazsolát és az apróra kockázott sárgabarackor. Ezt keverjük össze a darálthússal. A tölteléket elosztva 4 felé a hússzeletekre tesszük és szorosan fölcsavarjuk a húsokat. Összekötjük és megforgatjuk lisztben.
Teflon edénybe felolvasztunk 2 kanál vajat és beletesszük a roládokat és megkapatjuk. Ezután ráöntjük a húslevest és megpároljuk 70 percig fedő alatt. Amivel összekötöttük a húst, párolás közben levehetjük.

Tanácsok:
Az edényben maradt mártást tálaláskor ráönthetjük a roládokra, vagy a zöldségköretre.

Mi illik hozzá? Vajon párolt kelbimbó és félbevágott sültburgonya.

4 személy részére. Egy adag 764 kalóriát tartalmaz.

Elkészítési idő: 110 perc
Kalóriatartalom: 3056 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött borjúrolád » Tepsis rántott » Grillezett csirke fajitas » Pulykatorta
» Libacomb 4 személyre » Borban sült töltött hús » Paradicsomos sült » Konyakos kacsasült
» Húspogácsa boros lében » Marhaszeletek debrecenivel » Csirkemájjal töltött karaj » Sajtos, sonkás zsebes hús
» Tejszínes pulykaragu » Sárkánytitok » Sült csirke alufóliában » Szárnyaspástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.