| Húsos burgonyagombóc receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg. burgonya, 40 dkg. darált hús, 20 dkg. liszt, 1 fej vöröshagyma, 2 db. tojás, só, őrölt fekete bors, 1 evőkanál étolaj, 1 kiskanál őrölt majoránna, 15 dkg. húsos füstölt szalonna Elkészítés: A kakastaréjra szeletelt füstölt szalonna zsírját kiengedjük, kevés olajjal a zsirt bővitjük, a pörcöt félre tesszük. A forró zsírban az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és kevergetés mellett a húst fehéredésig piritjuk.Fűszerezzük sóval, majoránnával, őrölt fekete borssal, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt további 25-30 percig pároljuk, végül megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel is és alaposan összekeverjük.A töltelék elkészítése előtt a burgonyát megmossuk,héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és izlés szerint sózzuk, majd összegyúrjuk. Atésztából lisztezett kézzel kisebb gombócokat formálunk, amit jól ellapitunk. Közepére kanalazzuk a tölteléket s ekkor gombóccá formázzuk, majd lisztezett tálcán pihentetjük. Kb. 2 liternyi vizet felforralunk, sózzuk és ebben a gombócokat kifőzzük. Ha kész langyos vízbe tesszük, lehűtjük. Tálaláskor a kakastaréjos sült szalonnával diszítjuk. Külön elkészített gombamártás illik hozzá. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |