| Húsos rakott karalábé receptEgytálételek Hozzávalók: Másfél kiló nem szétfővő krumpli Két karalábé Fél kiló csirkemell filé 2 dl tejszín (van, hogy többet rakok bele) 3 dkg lisz 3 dkg vaj olaj a hús sütéséhez 12-15 dkg reszelhető sajt kis citromlé frissen reszelt szerecsendió só fehér bors Elkészítés: A krumplit meghámozom, kb. fél centi vastagságúra felkarikázom, és sós vízben felrakom főni. A karalábét is meghámozom, kettévágom és felszeletelem (ezt egy kicsit vékonyabbra), és szintén sós vízben felrakom főni. Csak annyi vizet rakok rá, hogy ellepje, mert a főzőlevet felhasználom. Ha megfőtt, a krumplit is és a karalábét is leszűröm. A karalábé levét felfogom. A csirkemell filét forró olajban, hirtelen "fehérre" sütöm, sózom, borsozom, aztán kisebb lángon készre sütöm. Ha kissé kihűlt, felszeletelem. A visszamaradt zsiradékot a felfogott főzőlével felöntöm és felforralom. A lisztből és a vajból basemal mártást csinálok. Hozzáadom a tejszínt és a főzőlével felöntött zsiradékot. A sajt felét lereszelem és hozzáadom. Ha teszek bele karalábé levelet, ekkor rakom bele. Ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval és egy kis citromlével. A krumplit, a karalábét, a húst és a mártást tűzálló tálba rétegezem. A maradék sajttal megszórom. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Tanácsok: A basemal mártást több vajjal szoktam csinálni. Ha friss a karalábé, néhány zsengébb levelet fel lehet csíkozni, és a mártáshoz lehet adni, de én ezt ki szoktam hagyni, mert megváltoztatja az ízét. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: pipeppers Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |