| Rakott egyveleg receptEgytálételek Hozzávalók: (2 személyre) 50 dkg-nyi maradék köret (burgonya, zöldség, rizs vegyesen), 1 db tojás, 5 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só, törött bors. Elkészítés: A maradék burgonyát apróra vágjuk, és összekeverjük a többi zöldséggel. Kikent kisebb tepsibe terítjük. A tojást habosra verjük, összekeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal és a petrezselyemzölddel, majd ráöntjük a zöldségekre. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük a zsemlemorzsával. Meglocsoljuk az olajjal, és a tepsit alufóliával lezárjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon húsz-huszonöt percig pároljuk, végül a fedelét levéve, pirosra pirítjuk az étel tetején lévő zsemlemorzsát. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |