| Rakott rétes2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 csomag réteslap 10 dkg darált dió sárgabaracklekvár 4 nagy alma meghámozva, lereszelve egy kevés őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja és egy kevés leve 50 dkg túró 2 tojás elhabarva 3 dl tejföl (kb) 20 dkg cukor 1 marék mazsola 10 dkg darált mák 10 dkg Rama zsemlemorzsa Elkészítés: 1.A nagy lyukú reszelőn lereszelt almát kinyomkodtam, majd egy kevés őrölt fahéjjal, citromhéjjal és lével, meg 1-2 ek cukorral összeforgattam. 2.A túrót egy villával áttörtem és elkevertem a tojásokkal, 0,5 dl tejföllel és a mazsolával. Kevertem hozzá egy-két evőkanál cukrot, meg egy kis citromhéjat is. A maradék cukormennyiséget elfeleztem és a dióhoz meg a mákhoz kevertem. 3.Ramával kikentem egy kisebb, téglalap alakú tepsit. A réteslapok széléből levágtam egy keskeny csíkot, hogy elférjenek a tepsiben. 2-3 réteslap jutott 1-1 rétegre. 4.Leraktam az első réteget, megkentem olvasztott Ramával, megszórtam zsemlemorzsával, majd megkentem vékonyan sárgabaracklekvárral is, végül rászórtam a cukros diót és meglocsoltam egy kevés tejföllel. 5.A következő réteslapréteget is megkentem Ramával, morzsáztam, majd megraktam a reszelt almával. 6.Utána megint réteslap, olvasztott Rama, morzsa, rá a túrós keverék. Az utolsó réteg a mák, ezt is meglocsoltam tejföllel, rátettem az utolsó réteg réteslapot, megkentem Ramával, tejföllel és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |