Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros rakott tarhonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg tarhonya,
5 db zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 db paradicsom,
2 dl tejföl,
4 db főtt tojás,
15 dkg csípős kolbász ( vagy 2 pár virsli ),
1 dl étolaj,
pirospaprika,
só,
bors,
1 mokkáskanál erős paprika.

A tetejére:
4 dl tejföl 3 gerezd apróra vágott fokhagymával elkeverve,
5 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, és dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük.
Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk.
Az apróra vágott hagymát kis olajban megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, egy mokkás kanál csípős őrölt paprikát beletesszük, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk borsozzuk (lecsót készítünk belőle).
Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt.
A csípős kolbászt (vagy virslit) felkarikázzuk.
Ezután egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya egyharmadát, rátesszük a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét és a csípős kolbász (vagy virsli) felét, aztán megint a tarhonya, lecsó, tojás, csípős kolbász (vagy virsli), végül tarhonya.
A tetejét meglocsoljuk a 4 dl fokhagymás tejföllel, és ráreszeljük az 5 dkg füstölt sajtot.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
15 percig sütjük, majd légkeveréssel még 10 percig pirítjuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sült karaj... » Olaszos rakott tészta » Rakott zölborsó » Sajtos rakott karfiol
» Ínyenc rakott burgonya » Sonkás rakott zöldbab » Magyaros húsos rétes » Rakott velő
» Gombás rakott csikemell » Tarhonyás zöldségmix » Húsvéti rakott csirkemell » Sajtos rakott
» Magyaros pulykamell » Rakott falatok tejföllel » Rakottburgonya » Rakott burgonya gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.