| Zserbógombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: A csoki bevonathoz: 15 dkg ét tortabevonó vagy étcsoki 1 tk olaj fél tk rumaroma vagy rum 2 ek porcukor 1 ek. baracklekvár 1 ek víz 2 ek narancslikőr vagy helyette konyak, vagy rum 15 dkg darált dió 15 dkg aszalt sárgabarack Elkészítés: A barackokat meglocsoljuk az alkohollal, a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csoki bevonás. Kb. 1 óra múlva a tortabevonót, étcsokit, egy kicsike lábasban gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat. Majd csinálunk az asztalon: balkéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót, és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe. Ha megderemedt a csoki, akkor fogyasztható A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |