Tutireceptek.hu fejléc

Zserbógombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A csoki bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó vagy étcsoki
1 tk olaj

fél tk rumaroma vagy rum
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek víz
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak, vagy rum
15 dkg darált dió
15 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés:
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal, a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át.
Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csoki bevonás.
Kb. 1 óra múlva a tortabevonót, étcsokit, egy kicsike lábasban gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat.

Majd csinálunk az asztalon: balkéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell.
A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót, és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe.
Ha megderemedt a csoki, akkor fogyasztható


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös szőlőtorta » Tejberizses-lekváros muffin » Trüffel golyócskák » Dió-torta
» 5, 4, 3, 2, 1 és egy fél » Neve nincs sütemény » Mesés almás » Túrótorta pudingkrémmel
» Püspök kenyér » Csokis-vaníliás muffin I » Bezerédj-torta » Hamis Francia Krémes
» Kakaós non plus ultra » Banános-kókuszos tiramisu » Szórt cukkíni rétes » Gyümölcskenyér karácsonyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.