| Szivárványos szilvásgombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 60 dkg lisztes burgonya 25 dkg liszt 1 tojás 3 evőkanál olaj 20 szem szilva 20 db mokkacukor őrölt fahéj 10 dkg színes szórócukor Elkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, majd még melegen megtisztítjuk és áttörjük, és összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 2–3 evőkanál olajjal, és egy csipet szóval. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a mokkacukrokat megszórjuk fahéjjal, és a mag helyére tesszük. A tésztát egy cm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy szem szilvát teszünk, gombóccá formáljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegetjük. A szórócukrot mély tányérba öntjük, és a gombócokat egyenként belehempergetjük. Azonnal tálaljuk. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a cukorka megolvad rajta. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |