Tutireceptek.hu fejléc

Szivárványos szilvásgombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
60 dkg lisztes burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
3 evőkanál olaj
20 szem szilva
20 db mokkacukor
őrölt fahéj
10 dkg színes szórócukor

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, majd még melegen megtisztítjuk és áttörjük, és összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 2–3 evőkanál olajjal, és egy csipet szóval. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a mokkacukrokat megszórjuk fahéjjal, és a mag helyére tesszük.
A tésztát egy cm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy szem szilvát teszünk, gombóccá formáljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegetjük. A szórócukrot mély tányérba öntjük, és a gombócokat egyenként belehempergetjük. Azonnal tálaljuk. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a cukorka megolvad rajta.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szivárványos-barackos rizs » Mákos szilvásgombóc » Szilvásgombóc » Gyors szilvásgombóc
» Rácsos-rebarbarás linzer 2 » Olasz sült tészta » Pezsgős-tonhalas spagetti » Ricottás-spenótos penne
» Zöldfűszeres sonkás tészta » Sajtos tesztasalata » Sodort rétes » Férjem sztrapacskája
» Gombász-tészta » Tejfölös tészta gazdagon » Fűszeres Mini Tortilla » Zabpehely piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.