Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombócok savanyú mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 főre)

50 dkg darált hús
5 dkg mandula
5 dkg zsemlemorzsa
2 darab tojás
3 dl húsleves
1 darab citrom
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A mandulát apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A zsemlemorzsával, 1 tojással és egy csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. Vizezett kézzel apró gombócokat formálunk belőle (kb. 20 db lesz belőle). A húslevest 2 evőkanál citromlével fölforraljuk, a gombócokat beletesszük, és lefedve 8-10 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük és egy mélyebb tálba tesszük. A maradék egy tojást 3 evőkanál citromlével felverjük, a főzőléből 3 evőkanálnyit hozzáadunk, elkeverjük, majd a főzőlébe öntjük. Folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik. Végül a gombócokra öntjük és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
Köretként rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk.
A mártás főtt hús mártásaként is megállja a helyét.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes - savanyú sertéssült » Savanyú malacleves » Édes-savanyú burgonya » Kannás savanyú télire
» Dinsztelt savanyú káposzta » Édes-savanyú csirkemáj » Hal pikáns mártásban » Mártásban sült csirke
» Édes-savanyú hússaláta » Édes-savanyú sertéscsíkok » Dobálós savanyúság » Savanyúkáposzta leves 2.
» Sült hal gombás mártásban » Hordós savanyúság másképp » Sült halfilé sajtmártásban » Savanyú marhamáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.