| Húsgombócok savanyú mártásban receptHúsételek Hozzávalók: (4 főre) 50 dkg darált hús 5 dkg mandula 5 dkg zsemlemorzsa 2 darab tojás 3 dl húsleves 1 darab citrom 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A mandulát apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A zsemlemorzsával, 1 tojással és egy csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. Vizezett kézzel apró gombócokat formálunk belőle (kb. 20 db lesz belőle). A húslevest 2 evőkanál citromlével fölforraljuk, a gombócokat beletesszük, és lefedve 8-10 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük és egy mélyebb tálba tesszük. A maradék egy tojást 3 evőkanál citromlével felverjük, a főzőléből 3 evőkanálnyit hozzáadunk, elkeverjük, majd a főzőlébe öntjük. Folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik. Végül a gombócokra öntjük és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Tanácsok: Köretként rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk. A mártás főtt hús mártásaként is megállja a helyét. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |