| Sült halfilé sajtmártásban receptHalas ételek Hozzávalók: 4 halfilé 1 gombakonzerv 1 citrom 2 nagy vöröshagyma őrölt bors, só olaj A mártáshoz: 1 kinyomós ömlesztett sajt 5 dkg vaj 4 dl tej 2 evőkanál liszt ételízesítő Elkészítés: Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rárakjuk a leszűrt gombát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A halszeleteket megcsepegtetjük citrommal, megsózzuk. A tepsi aljára rakjuk a kész gombát, ráterítjük a halszeleteket. Mártás: felolvasztjuk a vajat, felöntjük a tejjel, amiben elkevertük a lisztet. Amint sűrűsödni kezd, belenyomjuk a sajtot, és állandó keverés mellett simára főzzük. Ha túl sűrű lenne, önthetünk hozzá tejet. Ételízesítővel ízesítjük. Az így elkészített mártással leöntjük a halat. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |