Tutireceptek.hu fejléc

Horthy lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 db tojás
1 dkg szalalkáli
2 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
A krémhez:
4 evőkanál liszt
4 dl tej
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán.

A krémhez a lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel simára keverjük. A lapokat megtöltjük.

Tanácsok:
Porcukorral meghintve, felkockázva kínáljuk.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Verina,


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom almás lepény » Sajtos lepénykék » Szilvás lepény (update 2) » Kanonoklepény
» Brokkolilepény » Túrós-barackos lepény » Tejfölös cukkini lepény » Sonkás lepény
» Finom túrós lepény » Juhtúrós lepény » Zalai lepény » Hagymás lepény
» Sonkás tojáslepény » Banánlepény » Pudingos lepény » Sajtos-borsós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.