| Horthy lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 1 db tojás 1 dkg szalalkáli 2 dl tej 10 dkg vaj 10 dkg porcukor A krémhez: 4 evőkanál liszt 4 dl tej 25 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán. A krémhez a lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel simára keverjük. A lapokat megtöltjük. Tanácsok: Porcukorral meghintve, felkockázva kínáljuk. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Verina, Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |