| Holland fincsi szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 6 dkg Rama margarin 16 dkg porcukor 2 tojás 1 tk szódabikarbóna 4 ek olvasztott méz kb 1 dl tejföl Krémhez: 6 dl tej 6-7 púpos ek liszt 1 púpos ek kristálycukor 25 dkg Rama margarin 25 dkg porcukor kakaópor 2 cs vaníliás cukor baracklekvár Mázhoz: 18 dkg Rama margarin 18 dkg porcukor 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor én ilyet nem kaptam ezért vaníliással csináltam 2 ek tej Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. 6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Rama margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk. A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz. A mázhoz a Rama margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk. Én vaníliás pudinggal csináltam mert nem kaptam puncsost de így is finom lett! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |