| Hideg sült karaj tésztasalátával receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg sertéskaraj A páchoz: 5 evőkanál olaj 1 kávéskanál fűszerpaprika 1 evőkanál mustár 1 kávéskanál cayenne bors 1 gerezd fokhagyma A tésztasalátához: 30 dkg fusilli (csavart tészta) 1/2 db cukkini apróra 1 marék vargányagomba 10 dkg mascarpone 6 db aszalt paradicsom 8 dkg gorgonzola 1 csokor petrezselyem 1 csokor snidling 1 db lime reszelt héja és leve pár levél bazsalikom 1 dl fehér balzsamecet 2 evőkanál méz 1 dl olívaolaj só frissen őrölt bors 20 dkg madársaláta Elkészítés: 1. A fűszerpaprikát, a mézet, a mustárt, a frissen őrölt borsot, a cayenne borsot, a sót és reszelt fokhagymát elkeverjük az olajban. A karajról levágjuk a hártyát és a pácba forgatjuk. 2. Kevés zsiradékon körbepirítjuk, majd előmelegített, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szorosan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük. 3. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük, majd leszűrjük és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 4. Amíg hűl a tészta, forró serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott cukkinit és gombát. Megsózzuk, borsozzuk. 5. A mascarponét meglocsoljuk kevés olívaolajjal, balzsamecettel, majd hozzáadjuk a pirított cukkinit, gombát, az apróra vágott aszalt paradicsomot, az elmorzsolt gorgonzolát, a felaprított petrezselymet és snidlinget, a lime reszelt héját és pár csepp levét. 6. A kész öntetbe forgatjuk a tésztát (ha sűrű, kevés tésztafőző vízzel hígíthatjuk). Elkeverünk egy kis mézet fehér balzsamecettel, megsózzuk, -borsozzuk, valamint finomra vágott bazsalikomot adunk hozzá. 7. A hideg karajszeleteket vékonyra szeleteljük, majd megkenjük a balzsamecetes-bazsalikomos páccal. A tésztasalátát egy mélytányérba szedjük, a tetejére halmozunk a vékonyra szeletelt, mézes ecettel megkent karajból. A maradék dresszingbe forgatunk egy kis madársalátát, amit a tésztasaláta és a hús tetejére teszünk. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |