| Zsebeskaraj receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg csontnélküli karaj egészben 10 dkg feketeerdő sonka vagy bacon 15 dkg bármilyen sajt 3 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1 teáskanál szárított kakukkfű 5-6 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olivaolaj só, bors Elkészítés: A húst ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk mintha felszeletelnénk, de nem vágjuk át teljesen, hogy az alja összetartsa. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, alaposan bedörzsöljük vele a karajt kívül-belül. Folpackkal lefedjük, s másnapig a hűtőben hagyjuk pácolódni. A nagyon vékonyra szeletelt paradicsomot, sajtot, hagymát és sonkát nagyjából egyenlően elosztjuk a zsebekben, jól belenyomkodva. A sütőedénybe tesszük, az aljára öntünk 1 dl a vizet, alufóliával betakarjuk, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára. Levesszük a fóliát; tehetünk mellé zöldségeket. Fólia nélkül 30-35 percig tovább sütjük. Tanácsok: Ferdén szeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |