| Hideg leves kétféle dinnyéből receptLevesek Hozzávalók: 1 sárgadinnye 80 dkg kimagozott görögdinnye 1 narancs fél dl cukorszirup 1 dl édes fehérbor citromfűlevelek Elkészítés: A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük, a húsából golyókat vájunk, a maradékot kivájjuk, és feldaraboljuk. A görögdinnye húsát kockákra vágjuk, majd a kétféle dinnyét, a narancs levét és a cukorszirupot robotgépben pürésítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a bort, és alaposan felkeverjük. Beletesszük a dinnyegolyókat, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Jegesre hűtött csészékben, citromfűlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk. Tanácsok: Cukorszirupot úgy készíthetünk, ha nagyjából azonos mennyiségű cukrot és vizet összekeverünk, és kislángon lassan fűzzük, amíg sziruposra sűrűsödik. A keletkező habot leszedjük, a szirupot hagyjuk hűlni, és üvegbe zárva sötét helyen sokáig tárolhatjuk. Egyféle dinnyéből is elkészíthető, de ízek és színek szempontjából is kedvezőbb, ha többféle dinnyét választunk hozzá. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 305 kcal A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |