| Expressz gombakrém leves receptLevesek Hozzávalók: 10 + 5 deka vaj, 2 szikkadt zsemle, 65 deka gomba, 1 csokor újhagyma, só, frissen őrölt bors, 4 deci víz, 1 deci száraz fehérbor, 15 db másfél dekás jégkocka, 3½ deci tejszín, pár reszelésnyi friss szerecsendió, 1 csokor friss petrezselyem. Elkészítés: A szikkadt zsemléket kis kockákra vágom, majd egy serpenyőben megolvasztok 10 deka vajat, és kevergetve megpirítom benne a zsemlefalatokat. A körömkefével megcsutakolt gombákat félcentis szeletekre vágom, és egy leveses fazékban 5 deka vajon átpárolom. Kicsit megsózom, megborsozom, és puhára párolom. Utána felöntöm borral meg vízzel, felforralom, és miután ha már rottyant néhányat, elzárom alatta a gázt. Beledobálom a jégkockákat, kevergetve felolvasztom őket, és a lehűtött gombát összeturmixolom. Az egészet visszaöntöm a fazékba, hozzáadom a tejszínt, reszelek bele egy kis szerecsendiót, és megsózom, megborsozom. Mérsékelt tűzön felforralom, majd végül megszórom apróra vágott friss petrezselyemmel. A pirított zsemlekockákat külön tálkában szoktam melléadni. 4 adag lesz belőle. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |